Deel 2: Galerie d' Entomologie

Vanuit Jardin des Plantes, de botanische tuinen van het National Natural History Museum te Parijs, wandelen we verder naar de galerij van Entomologie. Achter de hoge heggen zoemen de bijen en fladderen de mooie vlinders in het rond...

Het vierkant van de deken is omgetoverd naar een achthoek, met vier mooie bijtjes erop. De achthoek is uitgebreid, met acht prachtige vlinders die gevangen zijn in een bloem met acht blaadjes, die gemaakt zijn met reliëf steken.

Leuk feitje

In het echte leven is de Galerie d’Entomolgie helaas niet meer open voor publiek. Het ging dicht voor renovatie in 1996, maar door gebrek aan financiering is het gesloten gebleven. Desalniettemin heeft het van 1960 tot 1996 meer dan de helft van de biodiversiteit aan insecten gehuisvest, zoals kevers, vlinders en bijen. Stel je eens voor, kast na kast vol met lades van insecten van over de hele wereld, met hun prachtige iriserende vleugels en verbluffende kleuren.
In het boek spelen insecten ook een rol in de vorm van het Bijenhotel. Een hotel die eens eigendom was van een rijke man die geobsedeerd was door bijen, die koninginnen, werksters en darren op het plafond had laten schilderen, houtsnijwerk van bijen in de deurposten had laten maken en die een prachtige fontein op de binnenplaats had in de vorm van een bijenkorf.

Op 14 oktober komt het derde deel van de het patroon uit dus we moeten even geduld hebben op het vervolg...

© 2012 - 2021 RM-Style | sitemap | rss